Nemzetközi és belföldi,
hűtős és ponyvás szállítmányozás

RBT Europe

Már drónnal is ellenőrzik a közlekedőket a rendőrök Baranyában

Már drónnal is ellenőrzik a közlekedőket a rendőrök Baranyában
A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében ezentúl videófelvétel készítésére alkalmas drónnal is rendszeresen ellenőrzi a közúton közlekedőket a rendőrség Baranyában - közölte a police.hu oldalon a megyei rendőr-főkapitányság.

Tájékoztatásuk szerint a rendszeressé vált forgalomellenőrzés részeként Pécsen a tilos jelzésen áthaladó autósokra fókuszáltak a rendőrök a drón segítségével, és a tetten ért vétkesekre fejenként ötvenezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki. A sofőröket a pénzbírság mellett 8 büntetőponttal is sújtották.

 

Az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről a drón a távolból készített mozgóképeket a rászerelt kamerával, ezek alapján pedig a közlekedési rendőrök rögtön az elkövetés helyszínének közelében intézkedés alá is vonták a szabályszegőket.

 

A tájékoztatás szerint a rendőrség megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalomellenőrzéseket a közúti közlekedési balesetek megelőzése és a szabályokat figyelmen kívül hagyó, magatartásukkal balesetveszélyes helyzetet előidéző közlekedők kiszűrése érdekében.

 

Forrás:

https://trans.info/hu/dronnal-ellenorzik-a-kozlekedoket-a-rendorok-baranyaban-286777

Időtúllépés
Lejárt munkamenet