Nemzetközi és belföldi,
hűtős és ponyvás szállítmányozás

RBT Europe

A Volvo Európában nyitotta meg saját akkumulátorgyárát elektromos teherautók számára

A Volvo Európában nyitotta meg saját akkumulátorgyárát elektromos teherautók számára
A Volvo Trucks megnyitja első akkumulátor-összeszerelő üzemét a belga Gentben. Az elektromos teherautókhoz is már beszerelésre kész akkumulátorokat fognak gyártani.

Az új gyárban a Samsung SDI üzemanyag-cellákat és modulokat szerelnek össze akkumulátorcsomagokká, amelyek aztán a Volvo FH, FM és FMX sorozatú nagy teherbírású elektromos teherautókban folytatják pályafutásukat.

 

A sorozatgyártás az idei év harmadik negyedévében indul.

 

Minden akkumulátorcsomag kapacitása 90 kWh, és az ügyfél teherautónként legfeljebb hat akkumulátorcsomagot (540 kWh) választhat. Az akkumulátorok száma az ügyfél számára releváns konkrét hatótávolságától és terhelési követelményeitől függ.

 

A Volvo Trucks akkumulátorait úgy tervezték, hogy később felújíthatók és újra felhasználhatók legyenek. Maga az üzem 100%-ban megújuló energiával működik.

 

A három nagy teherbírású, teljesen elektromos modell európai gyártását idén kezdik meg, így ezekkel együtt a Volvo Trucks összesen hat elektromos teherautó-modellt kínál világszerte, amelyeket különféle alkalmazásokhoz terveztek – a városi elosztástól a szemétszállításon át a regionális szállításig.

 

Forrás:

https://trans.info/hu/a-volvo-elektromos-teherautok-akkumulatorgyarat-inditja-289162

Időtúllépés
Lejárt munkamenet