Nemzetközi és belföldi,
hűtős és ponyvás szállítmányozás

RBT Europe

A Quantron és a Volta új elektromos teherautókat mutatott be

A Quantron és a Volta új elektromos teherautókat mutatott be
A teherautók elektromossá alakítására specializálódott német cég bemutatta két új modelljét. A svéd startup, a Volta Trucks is bejelentette, hogy két új e-kamiont dobnak piacra.

Az Augsburg környéki gersthofeni Quantron a meglévő járművekben lévő hagyományos meghajtást építi át elektromossá. A cégnél a legutóbb szervezett „Q-days” nevű ünnepségen két új teherautót mutattak be. Már meglévő modellekre épülnek és elektromos hajtáslánccal vannak felszerelve.

 

A Quargo 4 EV-ről van szó, amit helyi fuvarozásra szántak. A jármű tengelytávolsága 3300 mm, fel van szerelve 81 kWh-s lítium-vas-foszfor akkumulátorral, amelybe nem kell kobalt. Dacára, hogy az akkumulátorok jellemzően nehezebbek, a Quantron biztosítja, hogy a Qargo hatótávja 350 kilométer, és a maximális terhelhetősége 2,2 tonna.

 

A másik modell egy teljesen elektromos nyerges vontató a DAF CF Space Cab fülkéjével, melyet 350 kW-os villanymotorral és 280 kWh-s akkumulátorral szereltek fel. A jármű hatótávja kb. 220 kilométer. A gyártó szerint a vontató 44 kW teljesítménnyel tölthető váltóárammal és 150 kW teljesítménnyel egyenárammal.

 

Forrás:

https://trans.info/hu/quantron-es-a-volta-uj-elektromos-teherautokat-mutatnak-be-287220

Időtúllépés
Lejárt munkamenet