Nemzetközi és belföldi,
hűtős és ponyvás szállítmányozás

RBT Europe

Svéd büntetés a kiküldetési rendelvény megszegéséért: kerékbilincs és súlyos pénzbírság

Svéd büntetés a kiküldetési rendelvény megszegéséért: kerékbilincs és súlyos pénzbírság
Azon fuvarozó cégek, melyek megsértik az uniós Mobilitási Csomag munkavállalók kiküldetésére vonatkozó előírásait, 60.000 svéd korona bírságot kapnak.

A magas pénzbírság a csalások megelőzését és a svéd fizetések biztosítását, valamint a nagyobb számú járművezető munkáját hivatott biztosítani.

 

Az új előírások „szigorúbb követelményeket támasztanak a külföldi fuvarozási cégek számára a munkavállalók kiküldetésének bejelentésével kapcsolatban a Svéd Munkafelügyeleti Hivatalhoz, amikor a járművezetők svédországi szolgáltatásátvevő számára végeznek munkát meghatározott ideig”.

 

Ezen felül a kormány egyértelművé tette, hogy a svéd szakszervezetek felvehetik a kapcsolatot a külföldi fuvarozási vállalatokkal és egyeztethetik az ottani fizetésekkel és munkakörülményekkel kapcsolatos követelményeket.

 

A munkavállalók kiküldetésére vonatkozó szabályok megszegéséért járó büntetések ugyanazon a szinten vannak, mint a jogtalanul végzett kabotázsért járó bírság, és a legmagasabbak az Európai Unióban.

 

A Svéd Közlekedési Ügynökség most felügyeleti stratégián dolgozik a kiküldetésben lévő járművezetők számára. Az új változások a jogban 2022. június 15-én léptek életbe.

 

Forrás:

https://trans.info/hu/kikuldetesi-rendelveny-sved-buntetes-289721

Időtúllépés
Lejárt munkamenet