Nemzetközi és belföldi,
hűtős és ponyvás szállítmányozás

RBT Europe

A Hannoveri Haszongépjármű Expo gyöngyszemei

A Hannoveri Haszongépjármű Expo gyöngyszemei
A 67. Hannoveri Haszongépjármű Kiállításon a jövő kamionjai mutatkoztak be idén, melyek a járművezető tehermentesítését segítik, mint pl. a részleges önvezetés, mialatt a sofőr pihenhet, különböző töltési lehetőségek és alternatív üzemanyagok.

A Knorr Bremse kamionja a vezető nélküli technikát népszerűsítette. Fejlesztéseik részben magyarországi mérnökök munkájának eredményei, így mi is büszkék lehetünk rájuk.

 

A Mercedes demonstrálta az első tükör nélküli haszongépjárművet, az Actrost, melyet kamerákkal szereltek fel. A Framo egy régi márkanevet újított meg, mellyel a városi szállítást célozza.

 

Az elektromos hajtású járművek uralták a kiállítást, főként a városi kisáruszállítók és autóbuszok. A City Scooter cég kocsiját több felépítménygyártó is használta alapjárműnek. A Volkswagen valódi megvásárolható elektromos kamionjaira azonban néhány évet még várni kell.

 

A Scania felavatta hibrid elektromos kamionját, mely teljesíti a károsanyag-kibocsátási és sebességkorlátozási előírásokat a Scania Zone segítségével, valós időben módosítva a jármű beállításait. A 2014-es V8-as Scania Chimaera 1460 lóerővel 5 másodperc alatt gyorsítja 0-ról 100-ra a show-traktort. A Krone 25 méteres, nyerges- és pótos kamionja hamarosan a jelenlegi szállítókapacitás másfélszeresét produkálja.

 

A DAF vállalat az innováció, minőség, megbízhatóság és üzemanyagtakarékosság jegyében vett részt az eseményen. Modelljei között szerepelt a terítőfuvarozásra készült LF-, a sokoldalú alkalmazásra szánt CF- és a távolsági szállítmányozásra kifejlesztett XF-sorozat. Utóbbi kettő 7%-os üzemanyagmegtakarítást eredményez, el is nyerte az „International Truck of the Year 2018” díjat.

 

Kitüntetett figyelmet kapott a DAF XF 90th Anniversary Edition, prémium felszereltséggel, dizájnnal, bőrkárpitozással és a legerősebb, 530 LE/390 kW teljesítményű PACCAR MX-13 motorral, mely a cég 1928-as alapításának emlékére készült.

 

A Ford bepillantást engedett a kommunikáló és elektromos hajtású Transitjai új generációjába. Több modellbe fedélzeti modemet építettek, ilyen pl. az új, 2 tonnás Transit, mely üzemanyag-takarékosabb motorral, nagyobb hasznos teherbírással, beépített konnektivitással, fejlettebb vezetősegítő technológiákkal, áttervezett orr-résszel és belső térrel, továbbfejlesztett rakodótérrel rendelkezik, illetve ilyenek a flottaüzemeltetői tevékenység optimalizálását szolgáló járművek is.

 

A 48 voltos mHEV technológia tovább javítja az üzemanyag-fogyasztást a városi forgalomban. A Transit Custom PHEV modellben egy fejlett hibrid rendszer működik, amely képes 50 kilométer megtételére 0 károsanyag-kibocsátás mellett, a hatótáv csökkenése nélkül.

 

A Ford Telematika alkalmazás biztosítja, hogy a flottaüzemeltetők javítsák járműveik kihasználtságát, rendelkezésre állását, optimalizálják az üzemeltetési költségeket és menedzseljék sofőrjeik munkáját. A Ford Adatszolgáltatás lehetővé teszi, hogy a flottaüzemeltetők saját alvállalkozóikkal együtt hozzáférjenek az OEM-szintű járműadatokhoz és ez alapján alakítsák ki a cégükre szabott megoldásokat.

 

A veterán autók közül az Ikarus, a Barkas és az Optimus Prime emelkedett ki a sorból. Kész műtárgyak, komplett, korhű rakománnyal. Gyakori, hogy szakmájuk iránti rajongásból és alázatból a fuvarozók saját munkaeszközüket restaurálják sok év kemény munka után.

 

Kíváncsiak vagyunk, milyenek lesznek a jövő kamionjai, milyen üzemanyag-megtakarítás érhető el általuk, miben tudnak többet, miben újulnak meg, kinézetre hogyan változnak. A jövő évi Haszongépjármű Kiállításon erre kapunk majd választ.

 

Források:

Időtúllépés
Lejárt munkamenet